Voorbeelden van rouwbloemen voor de uitvaart

Wanneer je op zoek gaat naar mooie rouwbloemen, dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Het is natuurlijk fijn wanneer je er zeker van kan zijn dat je eraan kan bijdragen dat het een mooie afscheidsceremonie wordt. Door goed om te gaan met de keuze voor bloemen, kan je daar dan ook zeker van zijn. Om te zorgen dat je de juiste keuze maakt, kan je hier wat tips vinden.

Twee zaken om op te letten

Wanneer het gaat om een rouwboeket, dan is het eigenlijk zo dat er twee zaken zijn waar je op moet letten. In de eerste plaats kijk je naar de bloemen die je in het boeket wilt verwerken. Lang niet alle bloemen zijn hier goed geschikt voor. Daarnaast zijn er verschillende combinaties mogelijk. Als het dan toch over combinaties gaat, kijk dan ook goed naar de verschillende bloemkleuren.

De juiste soorten bloemen

Het begint natuurlijk allemaal bij het uitzoeken van de juiste bloemen. Dit kan dan bijvoorbeeld de favoriete soort van de overledene zijn. Of je kiest voor een bloem die past bij de ceremonie. Een goede optie is altijd de roos, omdat deze alle kanten op kan. Ook de tulp heeft veel te bieden, vooral in Nederland. Opties die echt bij uitvaarten passen zijn de Aronskelk en het Vergeet-mij-nietje. Ook de lelie en de orchidee worden vaak gekozen. Andere mogelijkheden voor een rouwboeket zijn bijvoorbeeld de zonnebloem, de amaryllis, chrysant en het madeliefje. 

Werken met verschillende kleuren

De kleur van de bloemen speelt ook een grote rol. Zo bepaalt de kleur welke sfeer het boeket uitstraalt. Ook zijn er betekenissen aan kleuren te koppelen. Wit staat bijvoorbeeld voor zaken als eenvoud, reinheid en kalmte. Rood past juist goed bij liefde en hartstocht, maar ook bij moed of lijden. Geel is een kleur van licht en vrolijkheid, of voor energie, kracht en groei. Roze is een zachte en tedere kleur die onschuldig is. Oranje past juist bij warmte en plezier. Paars is passie en spiritualiteit. Andere leuke opties zijn blauw, magenta, Bordeaux en purper.