Whisky drinken

Als je voor de eerste keer whisky drinkt kan dit gek of vies zijn. Als je whisky niet vanaf het begin lekker vind kun je het leren drinken. Een lekker glas whisky met je vrienden kan dus alsnog, ook al vond je het de eerste keer vies.  Met goede tips en goed advies over hoe je begint met whisky drinken kun je het dus echt leren drinken. Het kan ook altijd zijn dat je er gewoon niet van houd en dat is ook niet erg. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen smaak.

Waar begin je?

Er is geen foute manier om whisky te drinken. Als je whisky wilt leren drinken zou je moeten wennen aan de smaak. Whisky heeft een sterke smaak en die is niet direct voor iedereen weggelegd. Daarom is het handig om te beginnen met een lichte of milde whisky.

Heb je de lichte whisky in huis? Kies dan je glas en met wie je gaat drinken, kan natuurlijk ook alleen. Vaak word whisky in een whiskyglas geschonken. Deze glazen zijn kort en stevig met een dikke bodem. Zelf ben ik ook een beginnende whiskydrinker en ook nog aan het ontdekken wat ik nou lekker vind. Dit kan soms erg lastig zijn.

Whisky kiezen

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten whisky. Zo heb je bijvoorbeeld Scotch whisky, blended whisky, Bourbon, Ierse whisky en nog veel meer. Elk soort whisky heeft ook weer duizenden merken waar je uit kan kiezen, wat het nog moeilijker maakt.

Om deze keuze makkelijker te maken kun je om je heen vragen aan meerdere whiskyliefhebbers of zij aanbevelingen hebben. Op internet kun je reviews bekijken. Natuurlijk kun je ook langs de slijterij bij jouw in de buurt. Daar heeft het personeel vaak ook antwoord op al je vragen.

Als je niet kan kiezen is het misschien een leuk idee om een whisky proefpakket te bestellen. Hier krijg je vaak een pakket met verschillende whisky’s toegestuurd. Zo kun je veel verschillende whisky’s in één keer proeven. Zo kun je ook direct in één keer proeven wat je wel en wat je niet lekker vindt.