Waar moet je op letten als je een slotenmaker inschakelt?

Als je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten, of er is bij je ingebroken en je slot is vernield, ben je genoodzaakt om een slotenmaker in te schakelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel bedrijven te vinden die zich aanbieden als slotenmaker. Maar hoe weet je wat een goede slotenmaker is? Het is natuurlijk wel belangrijk dat de slotenmaker betrouwbaar is. Wij geven je tips om een goede slotenmaker te herkennen.

Keurmerken

Een betrouwbare slotenmaker kun je goed herkennen aan bepaalde keurmerken. Zo heb je bijvoorbeeld de Nederlands Sleutel- en Sloten Specialisten Gilde (NSSG). Bedrijven die hierbij zijn aangesloten zijn erkend en betrouwbaar. Op gebied van sloten heb je sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. skg sloten zijn goedgekeurd en betrouwbaar.

Eerlijk tarief

Aan het tarief kun je ook zien of je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf. Hele lage tarieven zijn niet geloofwaardig en dit kan een indicatie zijn voor een malafide bedrijf. Te hoge tarieven zijn natuurlijk ook niet goed. Op internet kun je vinden wat normale tarieven zijn.

Ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen zeggen vaak veel over de betrouwbaarheid en expertise van de slotenmaker. Het kan daarom handig zijn om een slotenmaker via-via te benaderen. Zo weet je zeker dat hij anderen al goed geholpen heeft. Ook kun je op internet kijken naar de reviews van het bedrijf.             Als je bijvoorbeeld een slotenmaker in Den Haag nodig hebt, kun je bij Google intikken slotenmaker den haag. Degene met de beste recensies kun je dan uitkiezen.

Zichtbare logo’s

Als de slotenmaker zichtbare logo’s op zijn kleding heeft, kan dit een indicatie zijn van betrouwbaarheid. Dit geldt ook voor het hebben van bedrijfsauto’s met logo.