Waarom een bandschuurmachine bestellen?

Een schuurbandmachine of bandschuurmachine heeft een belangrijke functie, namelijk schuren. In dit geval beschikt dit elektrisch gereedschap over een schuurband, welke in een groot tempo ronddraait. De schuurband wordt in dit geval aangedreven door een elektromotor. Daarnaast hebben de meeste bandschuurmachines een vermogen van 500 tot soms wel 1000 watt. Dit is in vergelijking tot andere schuurapparaten ontzettend hoog, waardoor het mogelijk is om in één schuurbeurt veel materiaal te verwijderen. Met name de grote oppervlakken zijn voor deze machine uitermate geschikt.

Bandschuurmachine kopen tips

Zoals al duidelijk werd is de bandschuurmachine een krachtig schuurapparaat, en daar is de prijs ook wel een beetje na. Zo betaal je voor de goedkoopste schuurbandmachine ongeveer 50 euro, terwijl de duurdere varianten al gauw rond de 700 a 800 euro liggen. Het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken, wanneer je deze machine wil gaan aanschaffen. Hieronder de 3 meest populaire machines:

  • Hitachi SB8V2: deze bandschuurmachine is al verkrijgbaar voor een bedrag van 195 euro. Het is een machine met voldoende power, om voor een langere tijd achter elkaar te kunnen schuren. De machine heeft namelijk een elektromotor van maar liefs 1020 watt. Daarnaast heeft het snoer een lengte van 1 meter, waardoor je ontzettend vrij bent tijdens het schuren.
  • Bosch PBS 75 AE SET: de bandschuurmachines van het merk Bosch doen het altijd goed. In dit geval heeft deze bandschuurmachine een vermogen van 750 watt. Het gewicht is misschien wel een beetje aan de hoge kant, namelijk 3,5 kilo. Hierdoor wel uitermate geschikt om als stationaire schuurmachine te gebruiken.
  • Ferm BSM1021: een wat voordeligere bandschuurmachine. Deze machine is al verkrijgbaar voor ongeveer 70 euro. Daarnaast heeft deze schuurbandmachine een vermogen van 950 watt, wat aardig hoog is voor deze prijs. Het gewicht is dan wel aan de hoge kant, maar liefs 4,8 kilo. Het is daarom verstandig om alleen horizontale schuurwerkzaamheden te verrichten, bijvoorbeeld het schuren van een tafel.

Voordelen

Een bandschuurmachine heeft diverse voordelen voor de klusser. Zo is het mogelijk om in één keer veel materiaal te verwijderen. Daarnaast kun je deze machine omtoveren tot tafelbandschuurmachine, je bevestigd de machine dan aan een werkblad. Handig voor wanneer je kleinere objecten wilt schuren. In dit geval is het een stationaire schuurmachine geworden. Tenslotte zijn de meeste machines uitgerust met een stofafzuiging, je kunt dus gewoon stofvrij werken. Met name handig in de werkplaats, blijft alles mooi schoon en is stofzuigen na het schuren niet per se nodig.