Laminaat zagen met decoupeerzaagmachine

Ben je van plan om renovatiewerken aan te gaan en hoort daar het leggen van laminaat bij? Dan kan je best een decoupeerzaagmachine aanschaffen indien je deze nog niet bij je gereedschap hebt staan. Je kan voor het zagen van laminaat ook andere zagen gebruiken maar het komt erop neer dat een decoupeerzaagmachine er toch wel de beste voor is. Je kan er namelijk bochten of rare hoeken mee zagen, je kan er haaks mee zagen en de zaag werkt snel. Bovendien is ze ook voordeliger dan bijvoorbeeld een afkortzaag. Hieronder meer over de decoupeerzaag voor laminaat.

Tips

Bij het zagen van laminaat heb je een rechte zaagsnede nodig en dien je voldoende nauwkeurig te werk te gaan. Echter hoeft een decoupeerzaagmachine niet al te veel te kosten. Je hebt er al vanaf 20 euro maar er wordt toch aangeraden om er eentje te nemen van rond de 50 tot 100 euro.

Welke accessoires gebruiken?

Accessoires maken het werk sneller en eenvoudiger. De accessoires die je zeker moet hebben zijn decoupeerzaagjes en een zaagstation. Kies echt een fijn laminaatzaagje, de sleutel tot succes. Het zaagstation zorgt er dan weer voor dat je recht kan zagen door dat je dit kan instellen. Verder zijn een verstelbare zweihaak en een winkelhaak een must. Rare hoeken kan je goed aftekenen op de laminaat met een verstelbare zweihaak en met de winkelhaak kan je testen of een hoek haaks is of hoe je een haakse lijn kan zetten op een plank.

Stappenplan

Heel moeilijk is het zagen van laminaat niet en de accessoires doen het bovendien ook al een stuk vlotter en sneller verlopen. Concrete stappen om te volgen zijn er niet, wees gewoon verstandig en zaag veilig. Wel belangrijk om te weten is dat je de laminaat best met de goede kant naar beneden houdt terwijl je aan het zagen hebt. Indien je dit andersom doet kan je een lelijke zaagsnede krijgen. Verder is het belangrijk om een fijn zaagblad te gebruiken bij het zagen van laminaat. Volg je deze tips en regels op? Dan kan er niets verkeerd gaan!