Waarom een NVM makelaar inhuren?

NVM staat voor De Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Deze vereniging is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Kwaliteit staat voorop bij een NVM makelaar. Deze kwaliteit kunnen particulieren ervaren tijdens het gehele verkoop- en aankoopproces. Hieronder zet ik een aantal voordelen van een NVM makelaar.

Voordelen van een NVM makelaar

Het kopen van een huis is op veel vlakken een grote stap. Je gaat misschien wel samen wonen en je geeft in één keer heel veel geld uit. Bij het proces van het kopen van een huis komen veel emoties kijken. Daarom is het handig om met een makelaar in zee te gaan. Doordat een makelaar dagelijks huizen koopt kan deze emotie en ratio goed gescheiden houden, dit kan je uiteindelijk veel geld besparen.

Eén van de emoties die komt kijken bij het kopen van een huis is twijfel. Is dit echt het perfecte huis voor mij? Klopt de prijs wel helemaal? Is dit wel de wijk waar ik mijn kinderen wil zien opgroeien? Dit zijn allemaal vragen die in je op kunnen komen bij de aankoop of verkoop van je huis. Wanneer je een makelaar aan je zijde hebt kun je hiermee sparren en deze kan al je twijfels wegnemen.

Op dit moment is de woningmarkt heel erg overspannen. Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Een makelaar is als eerste op de hoogte van het huidige aanbod. Deze weet welke huizen er te koop komen en kan daardoor snel handelen. Met een makelaar weet je dus dat je er altijd als eerste bij bent.

Eigen ervaring

Twee jaar geleden heb ik zelf mijn eerste huis gekocht. Dit was een erg spannende en stressvolle periode. Ik ben toen heel goed bijgestaan door een NVM makelaar uit Haaksbergen. Deze heeft mij al het regelwerk uit handen genomen wat ik erg fijn vond.