Waarom jij een huis wil kopen aan de Costa Blanca!

Je wil wonen in Spanje maar je weet niet waar? Ik raad je aan om een huis te kopen aan de Costa Blanca. Ik ga je hier mee nemen naar deze geweldige Costa met verschillende redenen waarom je hier een woning wilt aanschaffen.

Zon

Hou je van zon? Dan zit je hier goed. Met maar liefst 300 dagen zon en een gemiddelde tempratuur van 15 graden in de winter is dit een mooi gebied om te ontsnappen aan onze regen en grauwe dagen. Aan de Costa Blanca heb je veel blauwe lucht en zon en wie wordt daar nou niet vrolijker van dan grijze lucht en regen!

Stranden

Maar wat kun je het beste doen met al die zon en lekkere tempraturen? Je kunt naar het strand! Met meer dan 220 km aan stranden en baaien is dit een heerlijke kustlijn om te wonen! Hier kun je ontspannen met een lekkere wandeling langs het strand, lekker zonnen op het zand of lekker zwemmen in de zee. Het kan allemaal aan de Costa Blanca. Deze activiteiten kunnen hier het hele jaar door en je hoeft dus niet alleen te wachten op een paar warme zomer dagen.

Het leven in het algemeen

De Costa Blanca is volgens het WHO de beste plek om te leven qua gezondheid. De levensverwachting in Spanje is sowieso de op 1 na hoogste van de wereld. Dit komt met name door de voeding, gezondheidszorg, overgewicht en milieu dat Spanje te bieden heeft. En vergeet niet die heerlijke zon op je hoofd de hele dag! Ze bieden een gezondheidszorg waar 98 procent van de bevolking toegang tot heeft.

Kosten

Wonen in Spanje is volgens de statistieken 10% goedkoper dan in andere landen binnen de Europese Uni. Dit zie je vooral terug in het autorijden en het voedsel. Nog een goede reden om hier te gaan wonen dus!