We kunnen bijna weer voetballen

Start voetbalseizoen 2018-2019

De zomervakantie zit er bijna op en dat betekend dat de voetbalschoenen uit de kast kunnen. De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 25 en 26 augustus. In hetzelfde weekend worden ook de eerste bekerwedstrijden gespeeld in de rest van het amateur voetbal.voetbalseizoen-2018-2019

Het voetbalseizoen start een week later dan de voorgaande jaren. dit is besloten na de positieve reacties van afgelopen seizoen. Toen werden de eerste wedstrijden ook een week uitgesteld. Veel amateurvoetballers waren hier erg over te spreken. De reden hiervoor is dat ze zich beter kunnen voorbereiden op de start van het seizoen. ook hoefden veel amateur voetballers de eerste wedstrijd niet te missen omdat ze nog op vakantie waren.

Naar aanleiding van deze vooral positieve geluiden heeft de KNVB besloten om ook dit jaar weer een week later te starten. Een ander bijkomend voordeel is dat er ook een week langer door wordt gevoetbald en de kans op mooi weer dus toeneemt.

Voorbereidingen voetbal seizoen

Voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. De administratie kan worden klaargemaakt, de spelers kunnen langer aan hun conditie werken en de trainers hebben een week langer om de trainingen en opstelling op papier te zetten.

Hoe kan ik mijn conditie verbeteren voor het nieuwe voetbal seizoen?

We kennen allemaal het probleem dat je geen conditie meer hebt nadat je lekker een paar weken op vakantie bent geweest. Het valt dan ook niet mee om je conditie snel weer op peil te krijgen. Interval training is het beste om je conditie weer op peil te krijgen. Dit houdt in dat je je een korte tijd intensief in moet spannen zodat de hartslag omhoog gaat. Na deze inspanning neem je rust totdat de hartslag weer omlaag gaat. vervolgens span je je weer intensief in. Hier vindt je een voorbeeld van een interval training. Het is mogelijk om interval te trainen tijdens het hardlopen. Het makkelijkste is om tijdens het trainen een hartslag meter te dragen. Dit kan zowel een hartslagband als een sporthorloge zijn.

voetbalkleding

Controleer je voetbalkleding

Als je eenmaal je conditie weer op peil hebt dan is het verstandig om je voetbal accessoires te controleren. Zijn je voetbal schoenen nog goed? Misscchien moet je voor je eerste training nog nieuwe voetbal kleding kopen. Spelers doen dit vaak op het laatste moment waardoor ze voor verrassingen komen te staan. Check of je helemaal klaar bent om het nieuwe seizoen goed te kunnen beginnen. Heb je leren schoenen? vergeet deze dan niet in te smeren. In de video hieronder vind je tips hoe je leren schoenen het beste kunt behandelen.

Errea voetbalkleding

Mocht je toe zijn aan nieuwe voetbalkleding dan raad ik je aan om eens te kijken naar Errea voetbalkleding. Errea is een Italiaans merk en maakt al sinds 1988 sportartikelen en sportkleding waaronder ook Errea voetbalkleding. Errea promoot haar producten bij tal van sporten zoals bij rugby, voetbal, handbal, volleybal en honkbal. Ze sponsoren ook meerdere voetbalclubs. Dankzij hun jarenlange ervaring weet Errea wat sporters willen, waardoor ze in staat zijn om kwalitatief hoge voetbalkleding te maken.

De onderscheidende kracht van Errea is dat het de volledige productie in eigen hand heeft gehouden. Ze beschikken over eigen fabrieken en kunnen hierdoor altijd een constante kwaliteit garanderen.