Zetwerk op maat wordt aangeraden omdat het vrijwel alleen voordelen kent.

De vraag en toepassingen van zetwerk op maat zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Zetwerk op maat wordt aangeraden omdat het vrijwel alleen voordelen kent. Maar wat houdt zetten eigenlijk in? Zetten is een algemene term die wordt gebruikt voor het buigen van plaatmateriaal middels een bankschroef, zetbank of kantbank. Hierdoor kan de plaat in een andere, en dus gewenste, vorm worden gebogen. En kunnen nauwkeurige hoeken worden aangebracht in het plaatmateriaal, zowel scherp als afgerond. Dit zorgt ervoor dat de platen exact op uw dak passen. Zetwerk kent vele mogelijkheden op het gebied van materiaal, formaat, afwerking en afhankelijk van het materiaal, kleur. Zo kunt u kiezen voor aluminium, lood, Plastisol of zink. Enkele van deze materialen zijn bekender dan andere, toch hebben ze allemaal hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Wat houdt Zetwerk Plastisol in?

Plastisol is een lichtgewicht, duurzaam plaatmateriaal. Deze is voorzien van een weersbestendige kunststof coating. Deze coating is een breed scala van 36 standaard kleuren leverbaar, dit maakt het dat u veel keuzemogelijkheid heeft op het gebied van kleur. Plastisol is een composiet, dat betekend dat het product bestaat uit verschillende componenten. Dit maakt het een makkelijk te zetten materiaal. Hierdoor kan vrijwel ieder detail gerealiseerd worden en wordt het nagenoeg naadloos gemonteerd. In de meeste gevallen wordt Plastisol verlijmd, maar het kan ook voorkomen dat er toch schroeven nodig zijn. In dat geval gebeurd dit, vrijwel niet zichtbaar, met RVS schroeven in dezelfde kleur als het materiaal. Zo bent u verzekerd van een perfect eindresultaat geheel naar uw wensen.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Zetwerk Plastisol wordt door de vele voordelen steeds vaker gebruikt voor de afwerking van daken van bijvoorbeeld bedrijfspanden. Zo wordt het vooral toegepast voor boeiboorden, afdekkappen en daktrimmen. Het is erg onderhoudsvrij, bestand tegen kromtrekken, roestvrij, bestand tegen schimmels en dergelijke en duurzaam. Door een breed scala aan kleurmogelijkheden kan eenvoudig worden gekozen voor de gewenste of bedrijfskleur. En indien er schade ontstaat aan het product is deze eenvoudig te herstellen. Wanneer het materiaal vies is kunt u het eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek, hierna is het weer zo goed als nieuw. In tegenstelling tot andere materialen, bijvoorbeeld hout, waarbij regelmatig schilderwerk en onderhoud voor nodig is.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Wanneer u een plat dak heeft zijn er enkele dingen waar u, naast de dakbedekking, over moet nadenken. Voor dakbedekking heeft u vier keuzemogelijkheden: EPDM, Bitumen, groendak en PVC. Maar naast de dakbedekking moet u ook goed nadenken over de dakafwerking. Deze is namelijk bijna net zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een daktrim, deze beschermt tegen het wegwaaien van uw dakbedekking en tegen lekkages. Wanneer u deze niet plaatst kan dit grote gevolgen hebben. Doordat producten op uw dak worden blootgesteld aan vocht en zonlicht is het belangrijk dat u rekening houdt met de materiaalkeuze. Het is belangrijk dat u een duurzaam materiaal kiest van hoogwaardige kwaliteit.

Laat u adviseren door een expert.

Weet u niet welk materiaal het meest geschikt is voor uw pand? Heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of twijfelt u nog tussen twee materialen? Laat u dan adviseren door een expert. Ga langs bij een dakengroothandel bij u in de buurt. Hier kan een vakman met u mee kijken naar uw pand en de wensen die u heeft. Op basis hiervan kan hij/zij u voorzien van een passend advies. Dakengroothandels hebben meestal vrijwel alle materialen direct liggen. Zo kunt u direct het uiterlijk van het materiaal bekijken en beoordelen of dit materiaal bij uw wensen aansluit. Daarnaast kunnen ook meteen de voor- en nadelen aan u worden voorgelegd.