Zijn Diamond paintings iets voor jouw kinderen?

Heb jij super creatieve kinderen die enorm van knutselen houden? Dan zijn Diamond paintings echt iets voor hun. Dit zijn een soort kunstwerkjes, maar dan van allemaal hele kleine, glimmende steentjes. Deze worden ook wel diamantjes genoemd omdat ze deze kenmerkende vorm hebben. De steentjes zijn echter gemaakt van glas of plastic, maar zien er precies uit als diamantjes. Ze hebben dan ook hetzelfde, glimmende effect als diamantjes, wat maakt dat deze kunstwerkjes veel bekijks trekken als ze aan de muur hangen. Of je ze nu in de kinderkamer hangt of in de woonkamer of keuken, opvallen doen ze gegarandeerd.

Diamond paintings zijn niet moeilijk te maken

Op zich is het niet zo moeilijk om Diamond paintings te maken. Het enige lastige is dat je er een flinke portie geduld voor nodig hebt. Je moet de bijgeleverde steentjes namelijk één voor één opplakken, wat best een tijdrovend klusje kan zijn. Echter, laat dat nu precies de bedoeling zijn van creatieve hobby’s. Je wilt juist lekker creatief bezig zijn en de tijd vergeten, anders ging je wel iets anders doen. Het leuke aan deze paintings maken is dat je er bovendien een mooi kunstwerkje aan overhoudt, dat je daadwerkelijk kunt ophangen of op een plankje kunt zetten.

Kunstwerkjes voor en door kinderen

Hoewel er veel (jong)- volwassenen dol zijn op het maken van Diamond paintings worden er ook ontzettend veel verkocht aan kinderen. Als ze zo’n 4 à 5 jaar zijn kun je ze met zo’n painting aan de gang zetten. Als ze jonger zijn missen ze vaak nog de fijne motoriek en het geduld om ze te maken. Waarschijnlijk doen ze het niet zo snel als jij het zou doen, maar probeer ze niet te veel te helpen. Uiteindelijk hebben ze namelijk een kunstwerkje dat ze helemaal zelf hebben gemaakt en dat is reden om trots op te zijn.

Het nieuwste op het gebied van knutselen

Waar veel kinderen dol zijn op het maken van schilderijtjes met verf worden ook Diamond paintings steeds populairder. De reden daarvoor is waarschijnlijk dat ze zo mooi glimmen. Kinderen zijn doorgaans dol op alles wat glimt. Het ziet er luxe en super duur uit en het glitter zo mooi op de muren in hun kamer. Als het licht erop valt dan reflecteert het namelijk heel mooi, want van zo’n Diamond painting een echte eyecatcher maakt. Overigens zijn er ook meer dan genoeg exemplaren verkrijgbaar die het ook in volwassen interieurs heel goed doen, want er zijn genoeg volwassenen die ze ook super mooi vinden.

Ga je voor vierkante of ronde diamantjes?

Als je voor het eerst Diamond paintings gaat maken is het belangrijk te weten dat je het beste voor een exemplaar met ronde steentjes kunt kiezen. Daarmee heb je namelijk net wat meer speling dan met vierkante steentjes. Ze hoeven in tegenstelling tot die met vierkante steentjes net niet tegen elkaar aan te worden geplakt, waardoor kleine foutjes minder opvallen. Die met vierkante steentjes moet je dus secuurder maken, want je ziet de afbeelding er niet meer doorheen, dus ook kleine foutjes kunnen heel erg opvallen. Als je wat meer geoefend bent dan zijn Diamond paintings met vierkante steentjes prima te doen, of als je simpelweg een hele vaste hand hebt.