Een glazen hanglamp geeft een moderne uitstraling

Ben jij fan van een moderne interieurstijl en wil je deze tot in de puntjes uitvoeren? Dan is een glazen hanglamp dé lamp voor jou. Een glazen lamp heeft namelijk een hele moderne uitstraling, en dat past perfect bij eigentijdse interieurs. Het fijne aan glas is dat het in veel verschillende kleuren te maken is. Een hanglamp van glas kun je dus doorgaans in diverse tinten krijgen, en er zit er altijd wel eentje bij die past in jouw interieur. Overigens kiezen ook veel mensen voor een glazen hanglamp die volledig transparant is, oftewel van helder glas. Deze is neutraler, en past dus overal bij.

Een hanglamp van glas en hout

Wat je vaak ziet bij glazen hanglampen is dat ze gemaakt zijn van een combinatie aan materialen. Ze hebben bijvoorbeeld een houten of metalen basis, en enkel de kap zelf is gemaakt van glas. Dit geeft zo’n lamp een uniek karakter. Wat het nog leuker maakt is dat glas in veel verschillende vormen te blazen is. Een glazen hanglamp kan dus heel strak ogen, maar ook lekker speels, en leuk voor in interieurs met veel kleuren en vrolijke accessoires. Het is maar net wat jij het mooiste vindt, want met glas is er heel veel mogelijk.

Een glazen hanglamp met meerdere lampjes

Als je echt iets origineels wilt en je weet zeker dat je een glazen hanglamp wilt, dan kun je ook kiezen voor een exemplaar met meerdere lampjes. Wat je tegenwoordig vaak ziet is dat ouderwetse hanglampen met 5 of 6 kappen (die je in de jaren 60 veel zag) worden nagemaakt. De kapjes worden van glas geblazen in allerlei verschillende vormpjes, en doorgaans uitgevoerd in verschillende kleurtinten. De combinatie van deze verschillende kleuren maakt dat het heel gezellig oogt, en het is ook een leuke knipoog naar vroeger.

Wat kosten glazen hanglampen ongeveer?

Als je een glazen hanglamp wilt aanschaffen dan is het natuurlijk interessant om te weten wat deze ongeveer kost. Nu, doordat het een relatief goedkoop materiaal is zijn glazen hanglampen doorgaans erg betaalbaar. Je hebt al een fatsoenlijk exemplaar vanaf ongeveer €50. Als de lamp gemaakt is van een combinatie van materialen wordt het een ander verhaal. Als hij bijvoorbeeld een mooie houten basis heeft of zoals hierboven beschreven meerdere lampjes. Hoe ingewikkelder het design, hoe duurder de lamp, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor lampen die van andere materialen zijn gemaakt.

Waar koop je een hanglamp van glas?

Je kunt een glazen hanglamp vinden in super veel winkels, maar als je echt iets bijzonders zoekt dan kun je het beste naar een speciaalzaak op het gebied van verlichting gaan, zoals LampTwist. Daar hebben ze niet alleen een veel groter assortiment, maar ook meer originele exemplaren. Bovendien kunnen ze je er adviseren over de peertjes die je het beste kunt gebruiken voor deze lamp. Zo creëer je moeiteloos de juiste sfeer door verlichting in te zetten. Niet zo moeilijk, maar wel met een groots effect. Verlichting doet namelijk veel meer met een ruimte dan je denkt!