Zo knap je je woning op met weinig geld

Huurwoningen zijn voor veel mensen iets waar ze afhankelijk van zijn. Sociale huurwoningen zijn vaak lastig te krijgen, en als je snel op zoek bent naar een woning zit er vaak niet veel op dan akkoord gaan met een woning waar je niet per se u tegen zegt. Dan kan het fijn zijn om hem een make-over te geven. En daar heb je helemaal niet veel geld voor nodig!

Een tweedehands vloer

Ligt er nu een vloer in die er niet heel mooi meer uit ziet, of ben je simpelweg niet zo’n fan van hoe het eruit ziet? Ga dan op zoek naar een nieuwe vloer. Je kan kiezen voor tapijt, wat je vaak redelijk goedkoop aan kan schaffen. Maar met geluk kom je online prachtig laminaat tegen, wat er niet gebruikt uit ziet en dus prima nog een ronde mee kan.

 

Een likje verf

Misschien zien je muren er een beetje grauw uit waardoor je huis er niet zo gezellig uitziet. De beste oplossing hiervoor is natuurlijk om de boel weer te verven. Verf hoeft helemaal niet duur te zijn. Tegenwoordig kan je verf halen voor minder dan een tientje en soms zijn er goede acties in de winkel. Misschien zijn er zelfs wel mensen in de buurt die nog potten verf hebben staan die je kan gebruiken. Je kan natuurlijk dezelfde kleur gebruiken om het weer wat op te frissen, maar je een hele andere kleur doet ook wonderen!

 

Langs de kringloopwinkel

Hoewel niet iedereen fan is van een kringloopwinkel, is het toch de moeite waard om een dagje erop uit te gaan en verschillende kringloopwinkels te bezoeken. Denk aan muurdecoratie, meubels of misschien een leuke lamp? Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een kastje uit de kringloopwinkel op te knappen. Soms zitten er pareltjes tussen die je mee kan nemen voor weinig geld. Wie weet scoor je wel een pronkstuk die perfect in jouw interieur past!

 

Verlichting

Is het donker in je huis? Door leuke verlichting te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat je huis er gezellig uitziet en al helemaal in het najaar. Ook voor verlichting kan je naar de kringloopwinkel om te kijken of er iets leuks is. Een andere goedkope manier om je huis er gezellig uit te laten zien, zijn kaarsen. Niets is zo knus als kaarsen op een schemerige avond.  Verder kan je natuurlijk ook kerstlampjes ophangen, ook al is het geen kerst.