Zonnepanelen laten installeren

We zien steeds meer zonnepanelen verschijnen op daken van bedrijven en particulieren. We kunnen ons dat wel voorstellen aangezien zonnepanelen volgens ons de beste vorm van groene energie is. Laagdrempelig qua investering, nagenoeg geen horizonvervuiling (mits goed geplaatst), stil en renderend.

Zonnepanelen wat is dat nu eigenlijk?

Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen. Zo’n cel wordt gemaakt van een bepaald materiaal (zoals silicium) dat in twee lagen wordt geplaatst. Doordat er licht op de lagen schijnt ontstaat er een elektrische spanning tussen deze lagen.

Zonnepanelen op een dak

Plaatsing in de stad of buitengebied

In een stad of dorp wordt het meeste stroom verbruikt. Daarom is dit ook de meest ideale plek om stroom op te wekken qua locatie. Het net is hier ook vaak beter voorbereid op het terugleveren van stroom. Het buitengebied daarentegen heeft meestal betere toegang tot de benodigde ruimte. Denk maar eens aan het plaatsen van zonnepanelen in de agrarische sector op daken van stallen en schuren. Ook is het buitenaf makkelijker om een dak te vinden waar geen schaduw op valt.

Zonnepanelen laten installeren door een lokale aanbieder

Er zijn erg veel aanbieders van zonnepanelen die de installatie tevens voor hun rekening kunnen nemen. Tevens zijn er erg veel prijsvergelijkingswebsites waar je (meerdere) offertes aan kunt vragen. Onze tip is om direct contact op te nemen met een lokale installateur. Dit heeft een aantal voordelen. Om te beginnen kan een lokale aanbieder van zonnepanelen gemakkelijker services leveren in vergelijking met een bedrijf dat verder weg zit. Daarnaast stel je de ondernemer – door direct contact op te nemen – in staat om meer marge te maken (offerte-aanvraag sites kosten een ondernemer een flink bedrag per aanvraag). Meer marge voor de ondernemer betekend tevens meer onderhandelingsruimte voor de consument .