Wonen in Almelo

Eenmaal de keuze gemaakt om toch op zoek te gaan naar een huis in Almelo? Dan is er waarschijnlijk genoeg keuze; Almelo heeft ongeveer 31.000 huizen waarvan 54 procent bestaat uit koopwoningen. Almelo ligt in Twente en telt 72.849 inwoners. Om iets meer een idee te krijgen waarom sommige gebouwen in Almelo er in deze stijl gebouwd zijn, kijken we terug naar de historie. Vervolgens kijken we naar de leuke uitjes die je kunt doen en we sluiten af met wat tips voor het kopen van een huis in Almelo.

Historie

Op de kaart van de cartograaf Jacobus werd duidelijk dat Almelo vroeger bestond uit een enkele hoofdstraat. Het centrum bestond uit de Koornmarkt met daaraan gelegen een stadhuis dat werd gebouwd in 1691. Vanaf einde van de zeventiende eeuw werd Almelo een centrum van de linnenindustrie. Deze handel werd interessant gevonden door meerdere spinners en wevers en deze mensen zochten huisvesting in Almelo.

In 1834 kwam de straatweg naar Wierden gereed. De economische bloei destijds zorgde ervoor dat er in de negentiende eeuw veel woningen werden vervangen door villa’s en  herenhuizen. Tegenwoordig zijn deze herenhuizen omgebouwd tot winkelpanden of moderne woningen waar alleen de gevel van vroeger nog in tact in gebleven.

Wat te doen in Almelo?

Almelo heeft een oppervlakte van 69 km² en is voorzien van meerdere leuke winkels, parken, een woonboulevard, een voetbal stadion en allerlei andere mogelijkheden. Voor een dagje uit is er genoeg te vinden. Voor mensen die in Almelo wonen zijn er genoeg mogelijkheden om regelmatig wat te ondernemen in eigen stad.

Polman Stadion

Het Polman stadion in Almelo is het thuisstadion van de Almelose voetbalclub Heracles Almelo. Het stadion heeft een totale capaciteit van 12.080 stoelen waarvan 10.080 stoelen voor supporters bedoeld zijn. Er zijn 20 skyboxen met in totaal 300 stoelen en 1.700 business-Seats. Vele fans bezoeken met regelmaat voetbalwedstrijden georganiseerd in dit stadion. Het stadion is gelegen aan de Van Riemsdijkplein en wordt voor het grootste deel bezet door echte Heracles-supporters.

Kinderspeelparadijs Dolle Pret

Dolle Pret is een van de grootste indoor-speelparadijzen in Nederland, gevestigd aan de Noordbroek in Almelo. Het is een veilige plaats waar kinderen vrijuit kunnen klimmen, glijden en klauteren door diverse attracties. Voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden is het indoor speelparadijs een ideale uitkomst voor een dagje uit. Dankzij de pamperzone kunnen ook kleine kinderen tot 3 jaar veilig spelen. Met voldoende gratis parkeergelegenheid en een eigen restaurant gedeelte kun je gemakkelijk een hele dag blijven. Simpelweg een prima plek om veel energie kwijt te raken.

Beeklust park

Voor de rust en de natuuromgeving beschikt Almelo over het Beeklustpark. Aan de rand van Almelo ligt dit prachtige parkje waar af en toe activiteiten worden georganiseerd maar doorgaans een rustig park is waar je de nodige wandelingen kunt maken.

Huizen kopen in Almelo

De vraag die je krijg bij het beginnen van een huizenjacht is vaak: welk type woning zoek je en in welke wijk wil je wonen? Ben je op zoek naar een appartement of zoek je een eengezinswoning? Is het belangrijk om in een kindvriendelijke buurt te wonen omdat je een gezin hebt? Het wordt aangeraden om contact te leggen met een geschikte makelaar die gevestigd is of uit de buurt komt van Almelo. Vaak spreken zij uit eigen ervaringen over geschikte wijken voor jouw wensen in Almelo.

fotocredits: Angelo Romano