3 tips voor het vinden van je droombaan

Op zoek naar een baan na je studie of gewoon op zoek naar je droombaan? Soms kan deze zoektocht best lastig zijn. Je hebt nog heel wat jaren waarin je moet werken voor je met pensioen kunt, je kunt het dus maar beter leuk vinden. Met plezier naar werk gaan draagt bij aan je geluk en zorgt voor een kleinere kans op een burn-out. Wees dus heel bewust in het kiezen van je baan. Hier een paar tips die je misschien op weg helpen naar een baan dat ook echt bij jou past.

1. Doe online testen om te kijken wat je leuk vindt

Online zijn er ontzettend veel testen die je kunt doen om te kijken welke kant jou carrière op gaat als het gaat om je interesses. Toch zijn er ontzettend veel gratis testen te doen die vaak een andere uitslag geven. Gebruik deze teksten niet voor de uitslag die je er van krijgt maar doe inspiratie op over vragen waar je over kunt nadenken. Je kunt met deze testen wel een goede indicatie krijgen welke richting je op zou willen en ook dit is dus een stapje dichterbij het vinden van een baan waar ook echt jouw interesse ligt!

2. Maak een lijst met wat je echt niet zou willen doen

Je hoeft niet altijd te weten wat je wel wil doen, je moet overigens wel proberen te achterhalen wat je niet wil doen. Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaring je op doet en hoe groter het lijstje wordt met banen die je niet zou willen doen. Doordat de lijst met wat je niet wil groter wordt, wordt de lijst met banen wat je misschien wel leuk lijkt kleiner en specifieker. Op deze manier kom je steeds dichterbij de branche waarin je echt graag zou willen werken.

3. Schrijf je in en ga op gesprek bij een uitzendbureau

Vergeet niet dat er ook mogelijkheden zijn om via een uitzendbureau te gaan werken. Zorg wel dat je een uitzendbureau vindt die je niet alleen snel ergens wil plaatsen omdat dat makkelijk is. Er is ook een uitzendbureau  in Enschede waarbij er echt gekeken wordt naar jouw interesses en waar jouw krachten liggen. Op deze manier ga je samen op zoek naar jouw droombaan!