De liefde voor FKK

FKK, wellicht gaat er nu een belletje rinkelen en wellicht zegt deze term je helemaal niks. FKK staat voor de Duitse term: Freikörperkultur. Als je dit vrij vertaald betekent het: vrije lichaamscultuur. In Nederland noemen we deze stroming ook wel naturisme, naakt recreatie of naakt kamperen. In de zomermaanden komen onze oosterburen massaal naar ons land om hier te recreëren en te genieten van alles wat ons mooie landje te bieden heeft. Ook de naaktcampings zijn hierbij erg in trek bij onze oosterburen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over het ontstaan van het naakt recreëren en de verschillende activiteiten die je kan vinden op de camping. Meer weten over FKK camping Holland, klik dan op de link.

Ontstaan van de cultuur

De stroming van het FKK is in Duitsland ontstaan aan het begin van de vorige eeuw. Waar je in Nederland al snel spreekt van het daadwerkelijke naakt kamperen, benoemen ze het in Duitsland iets minder vrij.  De Duits burgerij kon namelijk nog niet helemaal wennen aan de naam Nacktkultur en zodoende werd dit dan ook veranderd naar FKK. Een kleine 20 jaar later was het eerste naaktstrand in Duitsland een feit. Op het eiland van Sylt werd in 1920 het eerste Duitse naaktstrand opgericht.

Na de tweede wereldoorlog werd naaktrecreatie ook steeds populairder in Europa. De eerste echte naaktcampings ontstonden in 1950 in Frankrijk. In Nederland zelf zijn de eerste naaktstranden in 1971 per toeval ontstaan. Er waren namelijk Twee Amerikaanse toeristen die naakt aan het zonnen waren in Nederland en hier vervolgens een boete voor kregen. Een aantal jaren later werd ook in Nederland het eerste officiële naaktstrand geopend. Vandaag de dag geniet naaktrecreatie nog steeds van veel populariteit.

Activiteiten

Naakt kamperen verschilt niet heel veel met het reguliere kamperen. Er kan gezellig gezwommen worden, er zijn vaak wellness centra aanwezig en er worden leuke activiteiten geregeld. Benieuwd naar meer activiteiten op een FKK-camping? Klik dan op bovenstaande link.