Waarom Poplin katoen een goede keuze is.

Er zijn vele soorten katoen. Een goede variant van deze stof is Poplin katoen. De reden waarom mensen zo positief over Poplin katoen praten is omdat het een fijn geweven variant van katoen is. Het is een redelijk sterke stof en dankzij de fijn geweven weving een gladde stof. De stof wordt voornamelijk veel gebruikt voor overhemden en jassen. Een kenmerk is een dwars-ribbel in de afwerking. Poplin wordt ook wel tabinet of popeline genoemd.

Soorten Poplin katoen

Poplin is geen materiaal, maar een weving. Naast katoen worden er ook andere materialen in deze weving gebruikt. De combinatie van zijde en wol maakt de duurste poplin stof die er wordt gemaakt, aangezien het de beste kwaliteit poplin is. De goedkoopste poplin katoen wordt gemaakt van katoen en polyester. De meest gebruikte poplin is gemaakt van 100% katoen.

Waarom is Poplin katoen een goede stof voor kleding?

De meeste overhemden en jassen worden gemaakt van een katoenen poplin of een poplin blend met katoen. Omdat de stof altijd in platbinding wordt geweven is het redelijk sterk. Poplin katoen wordt tegenwoordig vaak geweven van twee even dikke garens, waardoor er een mooie egale stof ontstaat. De stof is ideaal omdat het geschikt is voor zowel zakelijke als informele overhemden. Daarnaast is de stof kreuk- en strijkvrij, iets dat bij veel mensen in de smaak valt.

Toepassing van poplin katoen

Omdat poplin  een gladde fijn geweven stof is wordt het vooral veel gebruikt voor dekentjes, omslagdoeken of comfortabele kleding, babynestjes en kussen. Poplin katoen ook goed combineren met badstof. Het maken van badjassen, beddengoed en handdoeken met de stof gaat daarom ook perfect samen.

Oekotex

Oekotex is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko staat voor eco, en Tex slaat op textiel. Ecotextiel dus. Oekotex is opgericht omdat textiel en kleding schadelijke chemicaliën kunnen bevatten. Om hier wat tegen te doen, en te bewijzen dat de stof ook zonder schadelijke stoffen kan worden gemaakt, is er een oekotex100 standaard gemaakt. De eisen in deze standaard zijn erg streng, en worden daarom ook streng gecontroleerd.

Hierdoor bestaat er ook Poplin Katoen oekotex. Een fijn geweven gladde stof zonder chemicaliën. Oftewel een duurzame stof én een van de beste keuze om te kopen.