Beugels voor volwassenen

Wanneer je niet blij bent met je gebit doordat bijvoorbeeld je tanden scheef staan of naar voren kan dat invloed hebben op je zelfvertrouwen. Het hebben van een beugel is voor veel volwassenen niet iets wat ze willen laten zien. Gelukkig zijn er genoeg opties om daar toch wat aan te laten doen. Gezonde tanden kunnen net zo gemakkelijk voor volwassenen als bij kinderen worden rechtgezet. Daarnaast is het hebben van een stralend wit en recht gebit iets wat de meeste mensen willen om er goed uit te zien.

Doorzichtige beugels

Wanneer je op een oudere leeftijd kiest voor een beugel is het fijn als deze zo min mogelijk zichtbaar is en esthetisch verantwoord. Een goede oplossing is het gebruik van een doorzichtige beugel, ook wel aligners genoemd. Het is als het ware een doorzichtige hoes om je tanden. Hierbij worden dus geen slotjes op de tanden geplaatst. Het computersysteem maakt een behandelplan van tevoren betreft de verwachtingen en bewegingen die worden gecreëerd en daarna worden de aligners gemaakt. De aligners moeten om de paar weken worden verwisseld door nieuwe aligners, zodat de tanden uiteindelijk op de goede positie worden gezet. Naast de aligners beugels zijn er Invisaligners doorzichtbare beugels. Dit is de meest aangeboden beugel. Deze is namelijk zo onopvallend en comfortabel dat je zelf niet eens merkt dat je een beugel in je mond hebt. Een Invisalign beugel geeft je zonder stress een stralend recht gebit

Slotjesbeugel

slotjesbeugel TOP OrthodontieDe meest voorkomende beugel is de slotjes beugel. Dit is een vaste beugel waarbij er blokjes/plaatjes op je tanden worden vastgemaakt. Door de blokjes komt er een ijzeren draad heen die spanning op de tanden legt waardoor die met de dag in de goede positie worden gezet. Bij veel gevallen worden er ook elastiekjes van het bovengebit naar het ondergebit geplaatst.

Kosten van orthodontie

De kosten van het rechtzetten van je tanden doormiddel van een beugel neemt kosten met zich mee. Dit is per orthodontist verschillend.  Vandaar dat het noodzakelijk is om goed te vergelijken en je zorgverzekering uit te breiden met vergoedingen voor mondzorg en orthodontie. Een vertrouwde gecertificeerde aanbieder van beugels voor volwassenen is TOP Orthodontie. Door jarenlange expertise in het vakgebied van tanden behoren zij inmiddels bij de elite status betreft Invisalign. Dit betekend o.a. dat zij de beste behandelingen aanbieden voor kwalitatief goede prijzen. Zo zijn de kosten van een onzichtbare beugel bij TOP Orthodontie lager dan bij een traditionele metalen slotjesbeugel. Daarnaast vergoeden veel zorgverzekeraars de behandelkosten.

doorzichtige beugel Invisalign Enschede