De beste manier om krullen te knippen

In het knippen van krullen en stijl haar zit veel verschil. Krullen hebben een geheel andere behandeling dan stijl haar. Deze behandeling heet ook wel de Curly Girl methode. Krullen kappers in Enschede en omgeving gebruiken deze methode ook. Dit word gezien als één van de beste manieren om krullen te knippen. Maar wat houdt dit in?

De Curly Girl methode

Deze methode word ook wel de CG-methode genoemd. Dit is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Voor deze methode kun je bij de kapper terecht. Wat er gebeurd tijdens de Curly Girl methode is voornamelijk het wassen, drogen, stylen en natuurlijk het knippen van het haar. Deze methode begint ook steeds populairder te worden. De vraag naar krulkappers wordt daarom ook steeds meer.

Krullen kapper Enschede heeft een speciale kniptechniek hiervoor waardoor de krullen, krul voor krul, geknipt worden. Hierdoor krijg je minder pluizend haar en word er een meer volume gecreëerd.

Waar wordt op gelet tijdens de CG-methode?

De kapper let op de krultype. Iedereen heeft een eigen krultype, waardoor de krullen anders vormen. Ook de dichtheid en dikte van je haar speelt een rol. De dichtheid van je haar betekent hoeveel haar je op je hoofd hebt zitten. Dus word er op gelet of je dik of dun haar hebt. De dikte van je haar is gewoon de dikte van één haar. Dit kun je vaak al zien. Als dit niet het geval is kun je het ook nog tussen je vingers voelen. De kapper weet het uiteraard ook wel.

Eén van de belangrijkste dingen waar op gelet wordt is de elasticiteit van het haar. Dit is het vermogen van het haar om te rekken. Haar bestaat vooral uit proteïne. Door proteïne heeft het haar structuur en blijft je haar sterk. Haar met te weinig proteïne kan namelijk sneller breken.

Dit zijn een aantal punten waar krullen kappers opletten tijdens het behandeling of verzorgen van krulhaar. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om advies aan de kapper te vragen. Die weten namelijk vaak precies hoe en wat jouw haar nodig heeft om gezond te blijven.