Een bohemian interieur creëer je zo

Als je opzoek bent naar een alternatief jaren 70 interieur kan een boho interieur iets voor jou zijn. Een boho interieur is met name populair onder hippies, reizigers en creatievelingen. Als jij ook helemaal in de ban bent geraakt van het boho interieur lees dan vooral verder, hier lees je alles wat je moet weten als je een boho interieur wil creëren. Deze interieurstijl weerspiegelt een vrije levensstijl met behulp van kleuren, patronen en objecten uit verschillende delen van de wereld. Een ander voordeel van dit populaire jaren 70 interieur is dat je het helemaal naar je eigen hand kunt zetten en dat je het super persoonlijk kunt maken.

Welke kleuren horen bij dit interieur

Een van de dingen dat het boho interieur zo populair maakt is dat er geen regels zijn. Je kunt dus gebruik maken van alle kleuren die je mooi vindt en die jij bij je interieur vindt passen. De kleuren die vaak gebruikt worden in dit interieur zijn toch wel de warme, aardse tinten, denk hierbij aan bruin, groen of grijs als basiskleuren. Je kunt de basiskleuren vervolgens combineren met feller gekleurde accessoires. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren, patronen en texturen te combineren. Door unieke combinaties te maken kun je deze interieurstijl dus volledig personaliseren.

Unieke decoraties

Een bohemian interieur kun je vooral herkennen aan de bijzondere decoraties. In deze woonstijl zie je met name veel tapijten, wandkleden, manden, kussens en planten. Je kunt je interieur druk maken met veel verschillende decoraties maar ook een rustiger interieur is mogelijk. Voor een rustig interieur is het vooral belangrijk dat je decoraties goed bij elkaar passen en dat de kleuren enigszins overeenkomen. Je kunt deze stijl helemaal naar je eigen hand zetten door inspiratie op de doen uit verschillende landen. Als je zelf veel gereisd hebt kun je ook de souvenirs uit verschillende landen verwerken in je interieur.