Dít is waarom parketvloer een uitstekende vloerbedekking is

Bent u van plan om nieuwe vloer aan te schaffen en weet u niet waar voor u moet kiezen. Dan raad ik u hoognodig aan om voor een parketvloer te kiezen. Een parketvloer is namelijk erg aantrekkelijk en daar zijn vele redenen voor.

De voordelen van een parket9127182574_2f912cc2c8_m

Ten eerste is een groot en kenmerkend voordeel van een parketvloer de warme uitstraling dat het heeft. Voor élk interieur is er wel een soort. Er zijn namelijk veel verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen die ook nog een lange tijd mee gaan. Naast dat je warmte en leven in het huis creëert door de vloerbedekking, geeft het ook een aangenaam gevoel om met blote voeten er over heen te lopen. Een aspect dat door geen enkele soort vloerbedekking vervangen kan worden.

Ten tweede is het herstellen van een parketvloer ook goed te doen. Wanneer u een vloer een lange tijd heeft komen er met de jaren, door het gebruiken van de vloer, enkele krassen en lichte beschadigingen. Deze kunt u dan gemakkelijk weer opschuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Een parketvloer staat o.a. bekend door zijn lange levensduur, maar dit wordt ook pas effectief duidelijk wanneer u de parketvloer regelmatig onderhoud.

Een ander voordeel van een parketvloer is dat het isolatie biedt voor uw vloer. Parket ziet er zoals eerder aangegeven warm uit, maar het voelt ook warm aan. Het is immers ook mogelijk om parketvloer te combineren met vloerverwarming. Niet elke houtsoort is geschikt daarvoor, daarom is het verstandig om advies te vragen aan een specialist.

Ten slotte zorgt parket dat de waarde van uw woning stijgt. Hout wordt duurder en schaarser en een houten vloer betekend dus een meerwaarde. Ook krijgt de parketvloer meer karakter naarmate je de vloer meer en meer gebruikt.

Parketwereld

Bent u nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van een parketvloer? Of heeft u toch nog liever een PVC, Laminaat, Vinyl of Kurkvloer? Parketwereld in zowel Haaksbergen als Almelo biedt u uitstekende mogelijkheden om een vloer naar uw eigen wens te creëren. Parketwereld is dé specialist op het gebied van parket. Naast dat zij over een grote collectie van vloerbedekkingen beschikken, biedt parketwereld u ook een groot assortiment onderhoudsproducten voor diverse soorten vloeren.