Herstellen met fysiotherapie na een onrustige periode

Loopt u rond met verschillende lichamelijk of geestelijke klachten? Heeft u pijn in uw lichaam wanneer u beweegt of zelfs in rust? Door een blessure, een verkeerde werkhouding of te weinig of verkeerd sporten kunnen allerlei lichamelijke klachten ontstaan. Ook door een verkeerde zithouding en wellicht door het thuis werken, in tijden van corona crisis, zijn er lichamelijk of ook wel geestelijke klachten ontstaan. Fysiotherapie kan u een oplossing bieden om van uw lichamelijke en eventuele geestelijke klachten af te komen.

Elke dag dat u rondloopt met klachten zonder er wat aan te doen is een dag teveel. Als u twijfelt om naar de fysiotherapeut te gaan bel dan gerust om uw klachten met een specialist te bespreken. Fysiotherapeuten zijn er om u te helpen en er zijn diverse therapieën mogelijk. Het is natuurlijk niet niks als u  leven even helemaal op de kop staat of zelfs tot stilstand is gebracht door een fysieke beperking. Of voelt u momenteel dat u beperkt wordt in de dagelijkse werkzaamheden door een onderliggend probleem? We gaan hier precies uitleggen wat fysiotherapie inhoudt zodat u niet meer langer hoeft te twijfelen, en de juiste behandeling zo snel mogelijk opgestart kan worden.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep wat zich richt op de medische klachten in het menselijk lichaam. Er wordt vooral gekeken naar klachten in het steun- en bewegingsapparaat van het lichaam. Fysiotherapeuten zijn professioneel en HBO of universitair opgeleid en weten alles van zowel botten, spieren als weefsel en motorische beperkingen. Ze weten hoe de lichaamsdelen op een juiste manier horen te bewegen en herkennen klachten en bijbehorende blessures. Therapeuten weten ook hoe ze een medische klacht kunnen behandelen en genezen.

Patiënten worden genezen door middel van meerdere fysieke oefeningen. Voor elke soort klacht zijn andere oefeningen nodig. In de fysiotherapie is het zo dat klachten en mankementen worden verholpen door verschillende oefeningen om de spieren weer aan te sterken en de motoriek te verbeten. Er zijn ook verschillende vormen van fysiotherapie, namelijk oefentherapie, massagetherapie en manuele therapie.

Specialisaties

Verschillende  lichamelijk klachten kunnen ook geestelijke klachten veroorzaken. Omdat men vaak fysiek wordt beperkt vraagt dit veel van het menselijk lichaam. Een stukje erkenning en acceptatie van een klacht heeft vaak ook geestelijke consequenties. Ieder persoon is anders en daarom gaat ook iedereen anders om met zijn of haar beperkingen. Een fysiotherapeut kan ook geestelijke ondersteuning bieden. Daarom zijn er ook verschillende specialisaties in de fysiotherapie.  Elke specialist weet hoe hij moet omgaan met bepaalde klachten en zal hier ook op inspelen. De verschillende specialisaties binnen het vak fysiotherapie zijn als volgt:

 • Sportfysiotherapie
 • Bekkenfysiotherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
 • Geriatrische fysiotherapie
 • Myofascialetherapie
 • Kinderfysiotherapie
 • Bedrijfsfysiotherapie
 • Arbeidsfysiotherapie
 • Orofaciale fysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Podotherapie (voeten)
 • AdemhalingstherapieFysiotherapie Glanerbrug

Betrouwbaarheid

Het is ontzettend belangrijk om een betrouwbare fysiotherapeut te vinden die met respect omgaat met persoonlijke gegevens. Maar een therapeut moet ook altijd eerst een uitgebreid medisch onderzoek doen voordat er een diagnose wordt gesteld en een behandelplan naar buiten komt. Een fysiotherapeut weet hoe om te gaan met mensen en ze gerust te stellen. Een therapeut gaat ook rustig om met een blessure of een pijnlijk lichaamsdeel om overbelasting te voorkomen. Het is goed om rond te kijken naar een betrouwbare en erkende praktijk voor de fysiotherapie. Je kunt ook uit klantbeoordelingen halen en in online onderzoeken hoe een praktijk scoort. Bij Fysiotherapie Glanerbrug weten we uit eigen ervaring zeker dat je goed geholpen wordt. Een klein hecht team van specialisten staan hier dagelijks voor je klaar, en ze zijn daarnaast ook nog eens aangesloten bij het Schouder Netwerk Twente.