Douglashouten overkappingen op maat

Douglashout is afkomstig van de douglas spar. Het hout is relatief sterk ten opzichte van andere lokale houtsoorten. Douglashout staat tevens bekend om de fraaie oranje-achtige of zelfs roodachtige kleur. Het hout heeft tevens een duidelijke en opvallende tekening in de nerf. Over het algemeen wordt Douglas hout gebruikt voor schuttingen en overkappingen. Het wordt vaak als mooier en authentieker ervaren als de traditionele vuren houten schutting of overkapping.

Een overkapping op maat

Wanneer je een overkapping laat maken dan kun je er voor kiezen om een bestaand model te kopen. Deze modellen met vaste afmetingen houden geen rekening met de ligging en de beschikbare ruimte. Wij adviseren dus om altijd te gaan voor een overkapping op maat. Kostentechnisch ontlopen de twee opties elkaar ook niet zo veel. Daarnaast kun je bij de overkapping op maat ook makkelijker zelf het materiaal bepalen. Dus een douglashouten overkapping die volledig aan jouw wensen voldoet.

Verleng het buitenseizoen

Een overkapping is de ideale manier om het buitenseizoen te verlengen. Onder een overkapping is het vroeger in het jaar aangenaam dan zonder overkapping. Warmte blijft er langer hangen, regen heeft geen invloed en een verwarming doet makkelijker zijn werk. Ook kun je onder een overkapping je tuin prachtig aankleden met allerlei materialen die je niet zomaar buiten laat staan. Denk aan tuinkussens, buitenkleden, accessoires of zelfs een televisie.

Kies voor de ervaren specialist

Voor de regio’s in het oosten van het land adviseren wij om gebruik te maken van de diensten van de website douglas-overkapping.nl. Voldoende ervaring en een eigen productie afdeling waar men uw douglashouten overkapping op maat kan maken om deze vervolgens bij u in de tuin te plaatsen.