Een huis kopen in Spanje!

Wil jij een huis kopen in Spanje? Dat is een goed idee want Spanje heeft veel moois te bieden. Een rijke cultuur, lekker eten en heel mooi weer maken het een aangenaam land om te wonen. Maar voordat het zover is zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je daadwerkelijk over kan gaan tot de aankoop. Je hebt bepaalde juridische documenten nodig die je aan moet vragen bij de Spaanse overheid en dit gaat niet altijd even snel. Hieronder een overzicht waar je nog meer op moet letten:

Identiteitskaart

Wanneer je een woning in Spanje wil kopen moet je over een identiteitskaart beschikken. Op deze manier kunnen ze verifiëren dat jij het bent en dat de gegevens op alle andere documenten ook kloppen. Ook heb je een paspoort nodig om documenten aan te vragen bij de Spaanse overheid.

NIE kaart

Wanneer je een huis wil kopen in Spanje heb je een NIE kaart nodig. Deze kun je aanvragen bij de Spaanse overheid. Het is in feite een fiscaal identificatienummer die je als buitenlander krijgt. Je hebt dit nummer moet je vervolgens vermelden bij alle financiële transacties die je in Spanje doet. Het duurt ongeveer 2 weken voordat je de NIE kaart ontvangt na de aanvraag.

Spaans rekening nummer

Wanneer je in Spanje een huis wil kopen moet je ook een Spaans rekening nummer openen. Op deze manier kunnen ze in Spanje zien waar je geld vandaan komt. Ook moet je dit rekening nummer gebruiken voor de maandelijkse aflossing van je hypotheek.

Vraag om hulp

Dit zijn een aantal voorbeelden maar er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een huis in Spanje wil kopen. Daarom is het verstandig als je met een partij kan samenwerken die hier ervaring mee heeft en die je kan ondersteunen bij de aankoop van je nieuwe huis.