Klimaatbeheersing binnen uw bedrijf is essentieel

Nu de winter zijn intrede doet en de temperaturen buiten aan het dalen zijn, is het tijd om de kachel weer aan te doen. Ook productielijnen en magazijnen moeten op de juiste temperatuur zijn om het personeel goed te laten functioneren en kwaliteit van de geleverde goederen te garanderen. In dit blog vind je een aantal mogelijkheden die LMI luchttechniek te bieden heeft om industriële bedrijfsruimten te verwarmen.

Meten is weten

Omdat elke ruimte een unieke indeling heeft is het handig om een meting uit te voeren hoe de huidige verwarming functioneert. Vaak hoopt de warmte zich net onder het dak op door gebrek aan circulatie van de warme lucht. De warme lucht stijgt op en om de temperatuur op de werkvloer omhoog te krijgen blijft de verwarming aan. Door heteluchtverwarming te combineren met downflow ventilatoren of warmteterugwinning kan er efficiënter verwarmd worden. Hierdoor gaat er minder energie verloren en dit levert vaak een besparing op in de gemaakte kosten.

Warmtepomp of stralingswarmte

Om warmte terug te winnen kan er voor een warmtepomp gekozen worden. Deze installatie maakt gebruik van restwarmte van een productieproces om overige delen van een bedrijfsruimte te verwarmen. Ook is er de mogelijkheid om te verwarmen door middel van stralingswarmte, waarbij radiatoren de meest voorkomende varianten zijn. Hiermee worden voorwerpen of personen efficiënt verwarmd, als ze niet in beweging zijn.

Combineren met airconditioning

Naast een juiste temperatuur is natuurlijk ook de relatieve luchtvochtigheid in uw bedrijfsruimte van belang. Bij vele productieprocessen in de voedselindustrie komt vocht vrij, wat afgevoerd dient te worden. Als dit niet afgevoerd wordt zorgt het voor problemen zoals schimmels en gladde vloeren.

Een systeem wat verwarmt, conditioneert en in de zomer kan koelen is natuurlijk de meest ideale oplossing. Voor meer informatie kun je contact opnemen of de website bezoeken.