Een tijdelijke woonunit

Op sommige vervelende momenten in het leven kan het tijdelijk mogelijk zijn dat je niet meer in je eigen woning kan wonen. Dit kan door verschillende redenen komen, meestal erg vervelende. Denk aan gezondheidsproblemen, maar het kan ook komen door een ingrijpende verbouwing. Wat is dan dé oplossing om tijdelijk wat anders te zoeken?

Gerenoveerde woonunits

Dé oplossing voor zo’n ingrijpende gebeurtenis is een tijdelijke woonunit. Vaak wordt er gezocht naar een oplossing waarbij je op het bestaande terrein een extra woon unit plaatst. Een tijdelijke woonunit is erg praktisch, zo kun je namelijk tijdens een verbouwing of mantelzorg iemand verzorgen uit je naaste omgeving.

De keuze bestaat uit een tijdelijke woonunit, een gebruikte woonunit en een mantelzorgwoning. Wat houden deze drie dingen precies in?

Een tijdelijke woonunit kan op jouw eigen terrein worden geplaatst. Deze woonunits zijn kant en klaar, volledige ingericht en worden aangeleverd op jouw gewenste locatie.  Als je de woonunit niet meer nodig hebt, kan deze weer verplaatst worden.

Een gebruikte woonunit is qua kosten een erg interessant optie, dit komt door het tijdelijke karakter. Echter moet je je wel afvragen wat de staat is van de gebruikte woonunit en hoe de hypotheek zal gaan. Een optie die interessant is, maar wel hulp vergt van een gespecialiseerd bedrijf.

Een mantelzorgwoning is dé geschikte oplossing als je tijdelijk iemand uit je naaste omgeving moet verzorgen. Deze woning is volledig ingericht voor de mantelzorg en heeft alles in huis wat er voor de mantelzorg nodig is.

Bemiddeling, renovatie, plaatsing en verkoop

Een kennis van mij had vanwege een grote verbouwing een tijdelijke woonunit nodig. Dit heeft hij geregeld bij een bedrijf uit Markelo die alles heeft geregeld en goed goede banen heeft geleden. Ze hielpen bij alles zoals de bemiddeling, de renovatie, de plaatsing en de verkoop. Ze regelden het juiste papierwerk en de juiste financiering. Het heeft hem enorm geholpen.