Een verhuis, veel werk, vergeet het vervoer van de meubels niet

Wanneer je zelf wilt verhuizen, dan komt hier heel wat bij kijken. Niet enkel administratief, de verhuis zelf van de meubels kost ook heel wat energie en tijd. Dit is iets wat door vele mensen wel eens onderschat kan worden. Je kan dan kiezen om dit zelf te regelen of je kan kiezen voor een verhuisfirma. Wat is nu de beste keuze? Lees hieronder daarover meer.

Voordelen van het zelf vervoeren en het inhuren van een verhuisfirma
Voordelen van het zelf instaan voor het vervoer van de meubels:

  • Wanneer je zelf instaat voor het vervoer van de meubels, dan betekent dat dat je vrijheid hebt. Je mag zelf kiezen wanneer de meubels vervoerd worden, je werkt door tot wanneer je wilt, je neemt pauzes wanneer je wilt…
  • Door zelf de verhuis en vervoer van je meubels te regelen, behoud je zelf ook de controle. Ideaal voor mensen die niet graag hulp inroepen of graag zelf de touwtjes in handen nemen.
  • Je hoeft niet extra te betalen voor de diensten van een verhuisfirma. Zeer handig wanneer je zelf een camionette hebt om je meubels te vervoeren.

Voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf:

  • Je hoeft je niets meer aan te trekken van het vervoer op zich. Dit betekent dat dit je heel wat tijd kan besparen, want deze mensen doen dit voor jou. Bovendien hebben zij hier heel wat ervaring in, waardoor het allemaal sneller kan gebeuren.
  • Net omdat deze mensen van een verhuisbedrijf zoveel ervaring hebben, weten ze ook hoe ze om moeten gaan met je meubels. Dit betekent dat je gerust kan zijn en dat je meubels niet beschadigd zullen zijn wanneer ze vervoerd worden door het bedrijf.
  • Wanneer je zelf geen camionette hebt voor het vervoeren van je meubels, is het handig een verhuisbedrijf in te huren, want anders moet je zelf nog één huren, of je moet al een van je vrienden optrommelen waarvan je dit zou mogen gebruiken. Sommige mensen vragen niet graag hulp aan anderen. Dan is dit natuurlijk een ideale oplossing.

Er is dus eigenlijk geen juiste of foute keuze. Wat het beste bij jou past, is automatisch de juiste keuze voor jou. Maar dit is voor iedereen anders. Laat dit dus gerust even rustig bezinken en bedenk even wat voor jou het meest passend is. Dan maak je zeker en vast wel de juiste keuze!