Industriële glazen deur

Als je een industrieel pand of een loftwoning hebt, wil je je woninginrichting tot in de puntjes verzorgen. Bij een dergelijk prachtig pand horen ook aangepaste deuren. De industriële glazen deur is hier ideaal. Het is een stoere deur met een metalen frame en grote glaspartijen. Als je ze in zwart of donker grijs kiest, oogt ze nog eens zo stoer. Toch heb je heel wat verschillende designs en weet je soms niet goed wat te kiezen. Wij zetten hier een paar tips voor jou op een rijtje.

Mat of transparant glas?
Transparant glas laat het meeste licht door van alle glassoorten. Een industriële glazen deur met volledig doorschijnend glas geeft je een groot ruimtegevoel. Denk bijvoorbeeld aan een grote glazen wand tussen je slaapkamer en je badkamer. Het is alsof je van de ene kamer in de andere wandelt, zonder overgang. Of plaats een industriële glazen deur tussen je keuken en je leefruimte. Enerzijds heb je het gevoel twee aparte ruimtes te hebben, anderzijds heb je één groot geheel waar veel lichtinval is. Ga je toch eerder voor mat glas? Ook dat kan. Denk bijvoorbeeld aan deuren tussen de gang en de slaapkamer of de deur voor je bureel. Het licht valt binnen door het glas, maar je hebt toch enige privacy.

Dubbele deuren, schuifdeuren,…
Net als bij alle deuren bestaan industriële glazen deuren in diverse uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dubbele deuren tussen de eetplaats en de salon. Of ga je liever voor schuifdeuren die ophangen aan een stoer railsysteem? Dit versterkt nog meer het gevoel dat je in een industrieel pand woont. De boodschap is hier ‘hoe groter, hoe beter’.

Heb oog voor detail
Niet alleen je deur geeft een aparte uitstraling aan je kamer, ook het deurbeslag is van belang. Kies je voor fijne minimalistische scharnieren en handgrepen? Of ga je voor robuust deurbeslag? Ga je voor een aantal gelijke glasdelen in je deur of wil je een deur met glasdelen van verschillende grootte? Dit laatste heeft een speels effect op je interieur. Jij bepaalt precies welke sfeer jij wilt creëren in je woning.

Combineer met andere elementen in je interieur
Industriële glazen deuren zijn makkelijk te combineren met andere elementen in je woning. Denk aan een gietvloer of vloer met betonlook. Of combineer je industriële glazen deur met een ruwe bakstenen muur, een oude tegelvloer met print en ruwe houten balken. Je deur gaat goed bij houten meubelen, metalen kasten en wandrekken.

Een industriële glazen deur is stoer, duurzaam en doet je woning groter lijken. Het is een echt pronkstuk en een ware blikvanger in je kamer.