Het inschakelen van een advocaat

Indien je ondernemer bent met een eigen onderneming kun je tegen vele verschillende situaties aanlopen. Sommigen kun je gemakkelijk zelf oplossen, maar er zijn ook situaties waarbij je beter een advocaat kunt raadplegen. Zo heb ik laatst ook een advocaat in Almelo om advies moeten vragen. Zij hebben mij uitmuntend geholpen.

Het is voor jou als ondernemer belangrijk dat je een goed advocatenkantoor kent. Je kan namelijk al snel in situaties terecht komen waarbij je een goede advocaat nodig hebt. Hieronder beschrijf ik een paar voorbeelden waarbij als snel een advocaat te pas komt.

Arbeidsovereenkomst

Wanneer je als startende ondernemer personeel wilt gaan aannemen heb je natuurlijk arbeidsovereenkomsten nodig. Je wilt natuurlijk afspraken vastleggen en willen weten bij welke situaties jij beroep moet en kan doen. Daarnaast moet je weten wat er voor jouw onderneming en branche allemaal in een arbeidsovereenkomst moet komen te staan. Een advocaat arbeidsrecht weet enorm veel van arbeidsovereenkomsten en kan je op de hoogte stellen van een aantal voorwaarden. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om jouw gemaakte arbeidsovereenkomst eens te laten screenen door een advocaat en eventueel vragen te stellen indien je die hebt.

Niet betalende debiteuren

Het kan wel eens voorkomen dat je als ondernemer te maken krijgt met niet betalende klanten. Het kan dan natuurlijk om een misverstand gaan, maar het kan ook zijn dat een klant weigert te betalen. Indien dit het geval is kan het zijn dat je stappen wil ondernemen. Je kunt dan een advocaat inschakelen en een bodemprocedure starten. Een advocaat kan hierbij advies geven over conservatoir beslag leggen, executoriaal beslag en nog veel meer.

Nu zijn dit natuurlijk maar twee voorbeelden van situaties waarbij een advocaat handig kan zijn. Maar er zijn nog veel meer situaties waarbij je zou kunnen overwegen om contact op te nemen met een advocaat.