Hoe ga je om met een burn-out?

Mijn moeder werkt als docent op school. Ze geeft les op de middelbare aan 3, 4 en 5de jaar studenten. Ze werkt als 15 jaar als docente n heeft het altijd naar haar zin gehad. Maar op school krijgt ze veel dingen wat stress kan opleveren, zoals huiswerk nakijken terwijl je lesgeeft en thuis dingen moeten doen en heel weinig rust. Dit is ze natuurlijk al gewent om te doen maar op een keer kan dat fout gaan omdat je te veel op je krijgt. Natuurlijk levert lesgeven aan een klas vol pubers die geen zin hebben in school en alleen maar aan het kloten zijn stress op. Alleen ze vindt het werk zo leuk dat ze er niet mee kan stoppen. Er zijn natuurlijk heel erg veel leuke leerlingen die het werk leuk maken.  

Mijn moeder werd wakker en kon even helemaal niks meer. Ze had nergens zin in behalve in bed liggen. Eerst dacht ze dit duurt maar een dagje, maar toen ze naar de huisarts werd doorverwezen kwam ze erachter dat ze een burn-out had. Dit is zeker niet leuk om te ervaren en duurt ook niet kort. Het is verschrikkelijk als je wel wat wilt doen maar gewoon niks kan doen omdat je te overprikkeld raakt. Ze krijgt heel veel kaartjes thuis van allemaal leerlingen omdat mijn moeder een hele leuke lerares is. Een burn-out kan wel een jaar duren. Mijn moeder heeft last van hoofdpijn en moeheid. Het is heel vervelend. Ze vindt het vreselijk om de hele dag thuis te zitten. Ze is een harde werkster die ervan houdt om altijd wat te doen. Ze houdt ervan om nuttig bezig te zijn. 

Nu moet ze naar een haptonoom, Paul Haptonoom. Hij gaat ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer haar zelf is. Ik had zelf nog nooit gehoord van een haptonoom, maar hij zorgt ervoor dat mensen zichzelf weer worden. Hij zorgt ervoor dat mensen hun lichaam weer onder controle krijgen. Ik hoop dat hij mijn moeder weer de oude laat worden en dat zij weer lekker haar ding ka gaan doen.