Stalen deuren op maat laten maken

Het is de deurentrend op dit moment, stalen deuren. Droom jij ook van zo’n prachtige stalen deur in uw huis? In deze blog vertellen we je er alles over.

Waarom stalen deuren?

Stalen deuren geven een chique, moderne en exclusieve look aan je interieur. Daarnaast zorgen ze ook voor een gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid. Stalen deuren hebben een strakke, tijdloze uitstraling hierdoor passen ze goed in iedere interieurstijl.

Verschillende soorten deuren

In je zoektocht naar stalen deuren kom je drie soorten tegen: taatsdeuren, schuifdeuren en scharnierdeuren. Het verschil zit hem in het draaimechanisme, hieronder zullen we de verschillende deuren benoemen.

Stalen taatsdeur

Deze deur draait om zijn eigen as, hierdoor kan de deur naar beide kanten open. Een voordeel van deze deuren is dat je ze met weinig kracht kunt openen. De taatsdeuren worden veel gebruikt om ruimtes in een pand te verdelen. Hierbij is een kozijn niet nodig, daarom zijn taatsdeuren een elegante oplossing als je op zoek bent naar een bredere stalen deur met glas.

Stalen scharnierdeur

Het scharnier van deze deur bevindt zich aan de zijkant van het kozijn, daarom kan deze deur maar naar één kant open en dicht. Een voordeel van deze deur is wel dat het tocht en geluidsoverlast voorkomt. Bij de aanschaf van een stalen scharnierdeur heb je de keuze uit een verborgen scharnier en aanlasscharnieren die wel zichtbaar zijn.

Stalen schuifdeur

Een voordeel van de stalen schuifdeur is dat deze ruimte besparend is. Ze vormen een strak element in een kamer of werkpand en breken de ruimte. Bij deze deuren kan een softclose systeem, hierdoor heb je geen last van dichtslaande deuren.

Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden op het gebied van stalen deuren. Je kunt ook je stalen deuren op maat laten maken en misschien heb jij binnenkort wel een prachtige stalen deur in huis.