Kickboksen wordt steeds populairder

Kickboksen

Kickboksen is de laatste jaren ontzettend gegroeid in populariteit in Nederland. De grote hype en de constante berichtgeving over de grote jongens in de sport zoals Rico Verhoeven en Badr Hari heeft zich ook vertaald naar de gewone sportschool. Bijna elke moderne sportschool die een beetje up-to-date is met de laatste trends heeft wel een ruimte waarin kickbokslessen worden aangeboden.

Achtergrond

Kickboksen is een vechtsport waarbij men zowel de handen als de benen mag gebruiken. Kickboksen is ontstaan in Amerika, waarbij de stoten uit het traditionele boksen worden gecombineerd met traptechnieken uit vechtsporten als taekwondo en karate. Kickbokswedstrijden wordt net als traditionele bokswedstrijden uitgevochten in een ring. Attributen als handschoenen en scheenbeschermers worden meestal gedragen tijdens wedstrijden.

Populariteit

Maar waarom is deze sport zo populair geworden de laatste jaren? Kickboksen is in principe een sport dat bestaat uit fysieke contact, maar hoeft niet per se gebruikt te worden in zijn agressieve vorm waarin sparren en de tegenstander verslaan centraal staat. Je ziet steeds meer (kickboks) sportscholen die onderscheidt maken tussen het klaarmaken voor de fysieke wedstrijden en sportscholen die vooral de lessen aanbieden om de techniek te beoefenen om zodoende fit te worden.

Kickbokslessen

Kickbokslessen zijn zo populaire, omdat het één van de meest intensieve vormen van trainen is. Het is een full body work out waarbij de spieren constant aangespannen worden. Behalve dat de spieren je voetenwerk en coördinatie verbeteren gaat ook je uithoudingsvermogen snel vooruit. De bekende conditie oefeningen als touwtjes springen worden afgewisseld met specifieke oefeningen om de techniek te verbeteren, iets wat zeker van belang is voor mensen die geen enkele ervaring hebben met de sport, want een verkeerde techniek is snel aangeleerd.  Resultaten zijn relatief snel zichtbaar. Wat het ook leuk maakt is dat kickbokslessen meestal in groepsvorm worden aangeboden dus je kan het ook samen doen met je maten, iets wat toch als een stimulans werkt bij de meesten.  Dus heb jij stiekem een bierbuikje overgehouden aan de vakantie en ben je er nog niet vanaf, probeer dan eens een kickboksles uit bij de sportschool om de hoek!