Ontspannen met een professioneel weefgetouw

De kou en donkere dagen staan weer voor de deur. Veel mensen pakken in de maand oktober hun oude hobby weer op, of gaan op zoek naar een nieuwe hobby waarmee ze zich de komende maanden kunnen vermaken. In dit artikel ga ik je informatie geven over een hobby die vrij onbekend is, maar wel heel leuk. Namelijk: weven!

Wat is weven?

Met weven kun je uit stof allerlei leuke figuren en objecten maken. Je weeft met garen en verbindt deze met elkaar op een weefgetouw. Vaak begin je met weven op een klein weefraam. Als je eenmaal de basis kent dan moet je een professioneel weefgetouw kopen.  Hoe groter het weefgetouw hoe meer kleuren en figuren je kunt maken. Vaak wordt weven gebruikt om leuke figuren en unieke dingen te ontwerpen.

Professionele weefgetouwen van Louet

Louet spinning is al 40 jaar marktleider op het gebied van spinnen, weven en kaarden. Louet produceert professionele weefgetouwen die over de hele wereld worden gebruikt en worden verkocht. Via deze link kun je de weefgetouwen van Louet bekijken.

Weefgetouw kopen

Waarom is weven zo leuk

Weven is leuk, omdat je je fantasie helemaal kunt laten gaan. Alles wat je aan patronen en figuren kunt bedenken kun je maken met een weefgetouw. Je kunt er uitstekend je tijd in kwijt en alle wevers vinden het een zeer ontspannende hobby.

Hoe werkt een weefgetouw?

Als je begint met weven dan worden er draden over het weefgetouw gespannen (afhankelijk van de grootte van het te maken object) Deze gespannen draden worden de ketting genoemd en dient als basis voor de je te maken figuur of stof. Als de basis staat dan wordt hier vervolgens haaks een andere draad op geweven. Dit is de draad die ook daadwerkelijk zult zijn. De basisdraad verdwijnt namelijk in het figuur. Het eerst uitgevonden weefgetouw dat is het weefraam. Het weefraam is een vierkant waar draden op gespannen kunnen worden. Tegenwoordig zijn er tafelweefgetouwen, maar ook zeer grote weefgetouwen van boven de € 10.000,-.

figuren weefgetouw