Laat je tuin aanleggen en onderhouden

De moderne tuin is tegenwoordig steeds vaker een “onderhoudsvriendelijke tuin”. het klinkt ideaal maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat je weinig planten hebt, kunstgras en veel terrastegels. Heb je toch een ander beeld bij het woord tuin? Maar heb je geen zin of tijd om uren aan het tuinieren te slaan dan is het inhuren van een hovenier een investering die wel eens de moeite waard kan zijn.

Hovenier inhuren

Een hovenier kan van alles voor je doen. In veel gevallen richten de werkzaamheden zich op het aanleggen van een tuin. Dat varieert van het compleet aanleggen tot het leggen van graszoden, het aanleggen van een nieuw terras of het verzorgen van nieuwe beplanting.

Uiteraard kan een hovenier ook helpen bij het onderhoud van je tuin. Meestal gebeurt dit op gezette tijdstippen bijvoorbeeld 2 of 4 maal per jaar. Men helpt dan – afhankelijk van uw eigen wensen – bij dingen zoals maaien, snoeien, bemesting en ongediertebestrijding.

Een hovenier kan uiteraard ook worden ingeschakeld voor eenmalige klussen. Naast de aanleg kan hierbij ook gedacht worden aan het verwijderen of snoeien van grote bomen en struiken.

Hoe vind ik een goede hovenier?

De gemddelde hovenier heeft er niet zoveel problemen mee om een eindje te rijden naar een klus. Het is echter voor alle partijen voordelig om de afstand niet al te groot te laten worden. Zoek dus altijd een hovenier die binnen enkele tientallen kilometers is gevestigd. Voor de omgeving Twente en de Achterhoek adviseren wij Hoveniersbedrijf Deeterink.