Wat is een combinatiezaagmachine?

Een handige Harry of een klusser, al dan niet in vrije tijd, heeft vaak een hele ruimte aan gereedschappen en machines staan. Goed materiaal en een goede werkruimte is namelijk een must om je klussen tot een goed einde te brengen, dit zal elke klusser beamen. Heel vaak is het niet gemakkelijk om al dat materiaal op te bergen in een ruimte, zeker als je niet al te veel werkruimte hebt. Daarom is het handig om als klusser een combinatiezaagmachine in huis te halen. 3 machines voor de prijs van 1 en bovendien heel plaats besparend!

Uitleg

Heb je nog nooit van een combineermachine gehoord? Dan is het hoog tijd om hier kennis mee te maken. Het woord zelf hoeft natuurlijk niet al te veel uitleg. De combineerzaagmachine is simpelweg een combinatie van 3 verschillende machines. Maar welke 3 machines? Bij het aanschaffen van een combinatiezaagmachine, hoef je geen afkortzaag, verstekzaag en tafelzaag meer te kopen want zij zitten allemaal in deze ene machine. Deze machine is ook wel beter gekend onder de ‘flipover zaag’. Het is iets duurder in de aankoop maar ook geen al te grote investering. Met de combinatiezaagmachine kan je best wel verschillende types van zaagklussen aangaan, met deze machine zeker geen gebrek aan creativiteit!

Voor- en nadelen

Uiteraard zijn er aan de combinatiezaagmachine, zoals bij elk gereedschap, ook voor- en nadelen verbonden. Door dat de tafel bij deze machine zich bovenaan het zaagblad bevind, kan het zijn dat je een beperkter zich hebt dan bij andere machines. Vooral is dit het geval als je de afkortzaag in verstek wenst te gaan gebruiken. Bovendien is de oppervlakte van de tafel van de tafelzaag vaak ook wat kleiner. Een tip kan zijn om zeker bij deze machine met een duw stok te werken en uiteraard is veilig werken ook zeker aan te raden. Omwille van zijn veelzijdigheid en het aankunnen van verschillende type klussen is het misschien toch wel het overwegen waard om deze machine aan te schaffen!