Nieuwe tegels kopen: zo kies je de juiste uit!

Als je nieuwe tegels wilt kopen dan zul je merken dat er een ontzettend groot aanbod is. Hoe kies je daar het juiste design uit voor in jouw huis? Allereerst is het goed om stil te staan bij welke sfeer je wilt creëren. Houd je van minimalistisch met zwart-witte accenten? Wil je een opvallend, Portugees patroontje? Of liever iets dat daar een beetje tussenin zit? Alles is mogelijk. Deze zijn er niet alleen in allemaal verschillende kleuren en patronen, maar ook in diverse vormen. De laatste tijd zie je bijvoorbeeld veel hexagon vormige tegels. Deze zijn ontzettend hip, en zowel verkrijgbaar in mooie kleuren als neutraal wit of grijs.

 

Tegels met een Portugees patroon

Wat je op dit moment ook heel veel ziet zijn Spaanse of Portugese tegels. Deze hebben prachtige patronen waarmee je je in het zuiden van Europa waant. Ze geven een ruimte direct heel veel sfeer en diepte, waardoor je met heel weinig styling toch een gezellig effect hebt. Deze Portugese variant worden vaak in de gang of de keuken toegepast, maar ze kunnen ook heel goed in de badkamer, en zelfs buiten. In Spanje en Portugal zie je ze niet voor niets massaal tegen de gevels van huizen. In Nederland zie je dat eigenlijk niet, maar ze zijn wel erg geschikt voor een terras in de tuin. Je zult zien dat je hele tuin daarvan opleeft!

 

Een tegel met een bijzondere vorm

Wil jij graag een neutrale kleur tegels kopen, maar toch iets met een mooi accent? Dan kun je voor een tegel in een bijzondere vorm kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld series met tegeltjes in de vorm van driehoekjes en vierkantjes, die je, door ze slim te combineren, in prachtige patronen kunt leggen. Of ga voor de bekende pentax tegels. Dit is een soort 5-hoek, maar dan met een afwijkende vorm. Ze ogen erg creatief en geven de ruimte net wat extra’s, ondanks dat ze in hele neutrale kleuren zijn uitgevoerd.

 

Als laatste optie in de categorie tegels met een bijzondere vorm vind je de zogeheten Arabesque tegels. Deze hebben een Oosters tintje, en maken van je badkamer een heuse duizend en één nacht-ruimte. Een paar mooie, Marokkaanse lantaarntjes en luxe handdoeken en je hebt je eigen spa thuis! Overigens kan dat ook met tegeltjes in andere vormen, want mooie badkamerstyling doet heel erg veel.

 

Metrotegels in de keuken

Als je specifiek naar de trends voor in de keuken kijkt dan is natuurlijk de ouderwetse metrotegel ontzettend populair. Deze werd heel wat jaren geleden massaal gebruikt in metrostations, vandaar zijn benaming. Metrotegels zijn rechthoekige tegels, die vrijwel altijd horizontaal boven het aanrechtblad worden geplaatst. Ze ogen modern, maar doordat ze een minder strakke afwerking hebben langs de randen, zijn ze ook heel geschikt voor keukens met een meer landelijke uitstraling. Ze zijn dus heel erg veelzijdig, en niet voor niets zo ontzettend populair. Wil je een mooie variant in de keuken plaatsen en kun je echt niet kiezen? Dan is het dus goed om te weten dat metrotegels bij vrijwel elke keuken passen.