Pinterest voor wooninspiratie

Pinterest is een nieuwe hit op het gebied van Social Media. Zoals de naam al doet vermoeden geeft Pinterest je de mogelijkheid om foto’s te verzamelen min of meer zoals je dat vroeger op een prikbord deed. Het concept is erg simpel je selecteert een aantal foto’s die je aanspreken of welke je inspirerend of gewoon leuk vindt en plaatst deze gegroepeerd op een board. Op basis van de foto’s die je verzameld hebt worden foto’s van anderen aan je getoond. Vindt je hier weer wat interessants tussen plaats je deze simpelweg weer op je eigen board. Het plaatsen van foto’s op je board wordt pinnen genoemd.

Woontrends

Doordat je dus dagelijks updates krijgt van mensen die min of meer dezelfde smaak als jou hebben is het een ideaal medium om bijvoorbeeld woontrends te ontdekken en inspiratie op te doen voor je eigen woning. Vindt je wat leuks, plaats je het op je board. Dit board kun je in de toekomst dan gebruiken om al je verzamelde ideeën na te kijken en te gebruiken voor de inrichting van je eigen woning. Ook leuk voor het krijgen van inspiratie voor je verlichting, vloer of tuin.

Tips

Begin eens met een zoekopdracht op pinterest zoals “Home decor” of “living trends” bouw vanuit hier je eigen board verder op. En bekijk ook mijn eigen wooninspiratie board eens.