Traditionele Italiaanse keukenspullen

De keuken van iedere enthousiaste kok (amateur of professional) staat natuurlijk vol met apparatuur en benodigdheden. Toch vraagt de traditionele Italiaanse keuken in sommige gevallen voor een wat andere uitrusting dan dat wij in Nederland standaard in huis hebben. Dit artikel geeft een overzicht van de meest gebruikte Italiaanse keukenspullen welke je niet standaard in huis hebt.

pizza

Kookpot van Klei

In de traditionele Italiaans keuken worden diverse soepen, stoofpotten, vlees, gevogelte en groenten in een pot bereid. Het voordeel is dat het gerecht vaak smaakvoller en malser wordt. De meeste potten zijn gemaakt van Terracotta en zijn niet geschikt om op een vlam te gebruiken maar worden meestal in de over of op een vlamverdeler gezet.

Kaas Rasp

Het gebruik van Parmezaanse kaas (en andere soorten kaas) in de Italiaanse is bijna legendarisch te noemen. Verse pasta wordt met weinig saus geserveerd waarna aan tafel de kaas over het bord wordt geraspt. Een rasp speciaal voor dit doeleinde gemaakt zorgt voor stukken kaas in de juiste grootte op uw gerecht.

Vijzel

Pesto’s en tapenades worden veelvuldig gebruikt in de Italiaanse keuken. Van oudsher worden deze gerechten gemaakt door knoflook en basilicum in een vijzel fijn te stampen.

Knoflook pers

Een knoflook pers wordt vaak gebruikt in Italiaanse gerechte. Geperste knoflook geeft een andere smaak dan gehakte knoflook.

Pasta machines

Een pasta machine is cruciaal wanneer je zelf verse pasta wil maken. De deeg wordt uitgerold in grote lappen of stroken. Hierdoor kun je met een pasta machine bijvoorbeeld lasagnevellen, Tagliatelle of vellen voor Ravioli maken.

Pasta droger

Een Pasta droger geeft je het gemak en direct de ruimte om grote hoeveelheden zelfgemaakte pasta te drogen. Omdat de pasta enige tijd moet drogen heb je vaak te weinig ruimte om je pasta te laten drogen.

Ravioli Vorm

Ravioli is gevulde pasta. Van grote platen worden kleine stukken gesneden. Om te zorgen dat alle raviolis in de juiste vorm blijven zijn er diverse vormen en snijders op de markt. Onmisbaar om de traditionele ravioli vorm thuis na te maken.