Tuinaanleg in het najaar? Doen!

Het voelt tegenstrijdig: de tuin in gaan nu de dagen korter, kouder en natter worden.  In het warme voorjaar is het veel aantrekkelijker om veel tijd buiten door te brengen.
Toch is het najaar het perfecte moment om je tuin (opnieuw) te laten aanleggen.

Voordelen tuinaanleg in het najaar

  • Met de zomer nog fris in het geheugen, zal het makkelijker zijn om de wensen voor de nieuwe tuin duidelijk te formuleren. Je weet nog precies wat je wil toevoegen of veranderen.
  • Het is voordeliger om nieuwe beplanting aan te schaffen in het najaar dan in het voorjaar. Vooral bij grote veranderingen kan dit verschil aardig oplopen!
  • In de herfst en winter hebben de nieuwe planten alle tijd om goed te wortelen. Zo kunnen ze in het droge seizoen makkelijker zelf water uit de bodem halen en hoeft er minder te worden gesproeid.
  • Planten gaan in het najaar in rust. Wat betekend dat bouwstoffen worden vastgehouden om volgend voorjaar weer uit te kunnen lopen. Aanplanten in het najaar zorgt dus voor minder kans op afsterven.
  • Goed onderhoud in het najaar zorgt ervoor dat je in het voorjaar minder werk hebt in de tuin.

Onderhoud in het najaar, genieten in het voorjaar

Het meest belangrijke is misschien nog wel dat je, als je in het najaar je tuin laat aanleggen, je in het voorjaar direct kunt genieten van al het moois wat groeit en bloeit.
Uiteindelijk is dat toch wat iedereen wil? Heerlijk vertoeven op je eigen privéterras met familie en vrienden, omringd door schitterende bloemborders en prachtig groene bomen en struiken.

Kies voor een hovenier

Ga voor het juiste advies naar een hovenier bij jou in de buurt.
Zij kennen de omgeving als geen ander en hebben specifieke kennis van de bodem en de mogelijkheden om de vruchtbaarheid te verbeteren.