Verschillende support levels sportbh

Je bent van plan om een sportbh aan te schaffen, maar door de enorme keuze zie je door de bomen het bos niet meer. Je hebt keuze uit verschillende soorten bh’s die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Hoe maak je dan de beste keuze? Een belangrijke beslissingsfactor is hoeveel ondersteuning een sportbh biedt. In onze blog vertellen we meer over de verschillende support levels die er zijn en welke je het beste kunt aanschaffen.

Sportbh met medium support

Een sportbh met medium support geeft voldoende ondersteuning bij duursporten. Zoals wandelen en wielrennen. Een bh met medium support is voor een goede balans tussen comfort en ondersteuning en bij duursporten komt comfort natuurlijk op de eerste plaats. Wanneer je een bh met high support draagt heb je kans dat de bh minder comfortabel zit en dat je het ook niet zo lang kan uithouden als dat je zou willen.

 

Geschikt voor;

  • Wandelen
  • Roeien
  • Skiën
  • Wielrennen
  • Schaatsen

Bh met high support

Een sportbh met high support is minder soepel en elastischer dan een bh met medium support, maar biedt wel veel meer ondersteuning. Deze sport bh’s zijn dan ook perfect als je sporten met piekbelasting uitoefent. Tijdens de piekbelasting heb je voldoende ondersteuning en dus ook minder kans op blessures en pijnlijke borsten. Daarnaast loop je ook minder risico dat je door die plotselinge bewegingen die je moet maken het weefsel beschadigt.

 

Geschikt voor;

  • Hardlopen
  • Handballen
  • Tennissen
  • Squashen

 

Sportbh met extreme support

Naast de sportbh met medium of high support, zijn er ook bh’s met extreme support. Bh’s met deze supportlevels zijn stug en stevig en dus veel minder geschikt voor de eerder genoemde sporten en activiteiten. Het grootste voordeel van deze bh’s is dat je borsten nog nauwelijks bewegen al helemaal niet stuiteren. Dat is zeer comfortabel hoewel, een sport bh met extreme support niet de meest comfortabele bh is die je kunt kopen. Toch heb je er veel profijt van als je extreem fanatiek sport en beweegt.

Wat hebben sportbh’s allemaal gemeen?

In de basis hebben de sport bh’s een overeenkomst. Ze worden gemaakt van gladde materialen zodat de bh’s niet schuren tijdens het bewegen en het sporten. Een stof die schuurt zorgt in combinatie met transpireren voor vervelende plekken en een geïrriteerde huid. Daar hoef je jezelf met een sportbh geen zorgen over te maken. Terwijl ook de naden en de randen dun zijn afgewerkt en voor weinig irritaties zorgen. 

Wat te doen bij een grote cupmaat?

Heb je een grote cupmaat en heb je geen flauw idee welke sportbh het beste is? Dan kun je eigenlijk ervan uitgaan dat een sport bh met extreme support en beugels ervoor zorgt dat je borsten zo min mogelijk bewegen en stuiteren. Zelfs als je licht sport of activiteiten, zoals wandelen onderneemt. Vraag ook hulp aan de specialist in lingerie als je niet zeker weet welk sport bh het beste in jouw situatie past. Zij kunnen je voorzien van passend advies zodat jij straks een bh aan hebt die voor optimaal comfort en voldoende ondersteuning zorgt.